Pronkzitting ’44 jaor goed geboerd’ 2015 groot succes!

donderdag 29 januari 2015

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 januari was de Elsenhof te Sambeek omgetoverd tot een heuse boerenschuur. De bouwploeg onder leiding van Ad Toonen en Tonnie Jacobs had enorm hun best gedaan om er ook in dit jubileumjaar een prachtig decor van te maken en deze taak hebben zij met verve volbracht. Wat zag het er prachtig uit; het was een bonte kraam met allerlei verschillende dieren in de meest grappige en vreemde poses. Ad Toonen heeft dit jaar voor zijn bewezen diensten, onder andere het maken van het decor van de pronkzitting, de onderscheiding “moet, beleid en trouw” ontvangen. Dik verdiend!

 

Vrijdag en zaterdag vanaf 18.30 uur en zondag vanaf 13.00 werden de mensen binnen gehaald door Anne Bongarts en Cecile Hendriks. Zij daagden de bezoekers uit voor een potje ouderwets boerengolf. Het feit dat je bij een succesvolle poging volgens de dames meedong naar de titel “Knoeper van het jaar”zorgde ervoor dat de stemming er direct goed in zat. Daarna kon men genieten van een prachtige foto compilatie van 44 jaar pronkzitting. Deze compilatie is gemaakt door Wilma Thijssen.

Nadat prins Ronny d’n urste met zijn gevolg welkom was geheten en de pronkstukken met hun openingslied iedereen hadden toegezongen, kon de avond beginnen.

De aftrap werd verricht door de winnaars van de Blèr-aovend, “Onbestuurbaar”welke hun hit “Loat mar Wèje”ten gehore brachten. Begeleid door 4 werkende ventilatoren werd het publiek figuurlijk omver geblazen.

 

Willem Verberkt beet het spits af met zijn verhaal over (on)gelukkig (on)getrouwd zijn. Met zijn scherpe woordgrappen en leuke doordenkers vertelde hij wat hij zoal meemaakt.

Toen was het de beurt aan Hannes en Trui. Welbekend als Tonnie en Maria Jacobs, het NOS-journaal van Sambeek. Ze hadden een sterkte tweespraak over de actualiteiten in Sambeek. 

De dansgarde liet hierna hun prachtige gardedans zien. Vanaf dit jaar staat de dansgarde onder leiding van Mieke van de Loo, Cindy Botden en Loesje Poels.
Daniel Derks, Nico van Bon en Eddy van Bon waren dit jaar gelukkig weer terug van weggeweest op de planken. Als drie smurfen, waaronder twee blauwbekken en één verre neef uit Spanje, waren zij met hun scherpe grappen en mooie liedjes een zeer goed vermaak voor het publiek.  

Katja Denen klom dit jaar in de buutton als Isadora Paradijsvogel. Met een werkelijk prachtige outfit nam zij alle aanwezigen mee in haar amusante verhaal.

Doar hingen ze dan…. Luc Zeegers en Nicole Derks waren 70 jaar geleden uit het vliegtuig gesprongen met een parachute, maar bungelden nu helaas nog steeds aan de Sambeekse kerktoren. Zo helaas was dat niet, want met een goede interactie tussen beide en leuke grappen hadden zij al snel de lachers op hun hand.
Tijdens dit stuk werd ook de Knoeper van het jaar bekend gemaakt. Koosje Gerrits werd dit jaar verrast met deze eer voor haar bewezen diensten voor onder andere: voorzitter bij de Zonnebloem, collectant bij de landelijke jaarlijkse collecte en de VPTZ.

Na de pauze liet de dansgarde zien dat ze meer kunnen dan alleen een gardedans. Ze zetten een knallende showdans neer. En wat zagen de dames er weer prachtig uit!

Hierna was het de beurt aan Fons Zeelen welke als bejaarde in “Torenzight 44” zijn hyperactieve begeleider Bart van Bree langzaam tot wanhoop dreef tot grote hilariteit van het publiek. Hopelijk  heeft meneer Janssen ondertussen zijn pijp weer gevonden.

De avond werd vervolgd door Willie van Well welke in de buutton onder het pseudoniem “UHVKVDWUW” het publiek op een humoristische manier een kijkje in zijn leven als “korfbal-hooligan”gunde.

Hierna was het de beurt aan de Luc Wijnen, Stan Huijbers en Koen Huijbers als “elite boeren”. Zij zetten een goed stuk neer met een flinke dosis humor en een prachtig afsluitend lied over de verschillen tussen het wonen in een stad en dorp.   

Het slotstuk van de avond was voor Peter Centen, welke als “Jaap de straat op” op zijn eigen unieke wijze het publiek vermaakte met zijn grappen en grollen als straatmuzikant.
Als afsluiter zong Edwin Lichteveld , samen met Nico van Bon en Daniel Derks het prachtige, melancholische lied over Sambeek waarbij alle pronkstukken meededen en het feestje inzetten. Dit feestje duurde nog tot in de late uurtjes.
De avond werd aan elkaar gepraat voor Mat Voesten. Helaas heeft Jack Hermens hem hierbij niet bij kunnen staan wegens ziekte. Complimenten voor Mat voor een wederom goede presentatie. Hiervoor is hij dit jaar ook beloond als “Pronkstuk van het jaar”.
Kortom, het was weer een zeer geslaagde pronkzitting waar we met veel trots op terug kunnen kijken!