In memoriam Martin Koenen

zondag 27 maart 2022
In memoriam Martin Koenen.
 
Afgelopen week bereikte ons het droeve nieuws dat geheel onverwacht Martin Koenen is overleden. Martin was een graag geziene, hartelijke dorpsgenoot die altijd voor alles en iedereen klaar stond. Belangstellend en altijd in voor een praatje. Nimmer werd tevergeefs een beroep op hem gedaan.
Ook bij carnavalsvereniging De Knoepers heeft hij een indrukwekkende staat van dienst. In 1988 werd hij uitverkozen tot Prins Martin d’n Twedde van ons onvergankelijke Knoepersriek.
Jarenlang had Martin zitting in de Raad van 11 en was daarin een van de ´aanjagers´. Hij was een echte doener. Toen er, in vervlogen tijden, een nieuwe prinsenwagen moest worden gebouwd was Martin van de partij. In de Sambeekse Hei werd een fraaie oerdegelijke wagen gemaakt die vele jaren is meegegaan. Later werd hij gekscherend benoemd tot ´loodsbaas´ in de hal waar de Knoepers hun materialen opslaan. Hij ruimde altijd alles op en wist precies waar alles lag. Ook sloopte hij grote pallets om er zo voor te zorgen dat de Pronkzitting voldoende hout had om hiermee hun prachtige decors te kunnen maken. Voor al het bovenstaande werd hij in 1993 geëerd met de carnavaleske gemeentelijke titel: Moet, Beleid en trouw (MBT)
In 1998 werd hij samen met zijn vrouw Toos het boerenbruidspaar van dat jaar. Bij wijze van verrassing werd hij in dit zelfde jaar uitgeroepen tot: Knoeper van het jaar. Een titel die hem zeer terecht toekwam.
In de daarop volgende jaren heeft Martin zich geleidelijk aan steeds verder teruggetrokken uit het daadwerkelijke carnavals strijdgewoel maar zijn interesse en belangstelling voor de Knoepers is altijd blijven bestaan.
Onze condoleances en diepe medeleven gaan uit naar Toos, zijn kinderen en overige familieleden. Moge de mooie herinneringen aan Martin een steun zijn om dit enorme verlies te verwerken.
En weet … unne goeie mins blieft altied léve …      (Rowwen Héze)