Non-stop

zondag 24 maart 2024
Een terugblik op carnaval 2024
Mit Prins Roel d’n Urste veurop gôn wej dit joar non-stop!, zo luidt de lijfspreuk van Prins Roel, de 65e prins van CV De Knoepers. Vanaf het uitkomen van Prins Roel d’n Urste, Prinses Fleur, Adjudant Joey en zijn Anne, is het inderdaad een carnavalsseizoen geweest waarin non-stop als rode draad is teruggekomen.

Non-stop, dat zegt alles over de tomeloze energie die Roel, Fleur, Joey en Anne samen met het boerenpaar Hans en Marieke en hun getuigen hebben laten zien. Wat een prachtig stel, we hebben met volle teugen van hen genoten. Hun non-stop energie werkte absoluut aanstekelijk. Hoogtepunt was wel het dansje dat Roel, Fleur en Joey hadden ingestudeerd met onze dansgarde. Verrassend en prachtig. Deze dansgarde wist niet alleen dit trio maar elke carnavalsvierder mee de dansvloer op te slepen, non-stop betrokken zij vooral de kleinste jeugd bij het Knoeperscarnaval.

Als je naar onze jeugdcarnaval kijkt, heeft non-stop geen verdere uitleg nodig. Wat hebben onze jeugdige carnavalsvierders met Jeugdprins Levi, Jeugdprinses Nynthe, Jeugdadjudant Tobias, Jeugdvorst Brent, Jeugdnar Anouk en onze jeugdcommissie hun 33e jubileum onvergetelijk gemaakt. Elke activiteit stonden ze weer te springen op het podium, of trokken hossend door de zaal. Bij de after-party’s was zelfs geen tafel veilig. Gastvrijheid non-stop zagen we bij onze residenties, die dat mogelijk maakte. De redelijk nieuwe Jeugdcommissie heeft dit carnavalsseizoen hun visitekaartje afgegeven; de jeugd kan de komende jaren rekenen op een non-stop Knoepercarnaval.

Wat een talent hebben we gezien op het podium van de Pronkzitting. Non-stop kwam de ene na de andere fenomenale act voorbij in een oogverblindend decor. De Pronkstukken hebben zichzelf weer overtroffen. Maria Jacobs werd hier uitgeroepen tot Knoeper van het jaar, omdat zij zich non-stop inzet voor ons mooie dorp. Non-stop, slaat ook op de activiteiten die onze vereniging bezocht buiten Sambeek. Er leek geen eind te komen aan de aantallen Knoepers en Knoeperinnen die uit de partybus stapten om de recepties van onze zusterverenigingen te bezoeken. Met indrukwekkende aantallen stonden we daar op de podiums om de Prinsen te feliciteren. Non-stop hierbij, en bij vele andere activiteiten, stonden onze onmisbare joekskapellen aan onze zijde, geweldig!
En over non-stop gesproken, kijk eens naar het debuutjaar van onze Vorst Jack, hij was werkelijk niet te stoppen, dit belooft wat voor de toekomst. Non-stop konden wij weer rekenen op ontelbare vrijwilligers en sponsoren die zich voor en achter de schermen hebben ingezet om carnaval in het Knoepersriek tot een geweldig feest te maken. Zonder hen waren we werkelijk helemaal nergens, we waarderen hun inzet en bijdrage dan ook non-stop.

Dankjewel aan iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan een non-stop goede carnaval. Van meedoen aan de optocht of beddenrace, of rustig aan de bar met een drankje, iedereen was even waardevol. Een non-stop DANKJEWEL!