Pronkzitting "Niet te filme" groot succes!

maandag 21 januari 2013
Van  vrijdag 18 tot en met zondag 20 januari vond in het Sambeekse Knoepersrijk voor de 42e  maal de Pronkzitting plaats. Dit jaar met de titel “Niet te filme.”

De Elsenhof was omgetoverd tot een waar filmparadijs. De presentatie was ddit jaar in handden van Math Voesten en Jeffrey “Marilyn Monroe” Verberkt.
Nadat Prins Nick d’un Urste met zijn gevolg was verwelkomd werd het spits afgebeten door de Frotters, Jorn vd Loo, Willem Verberkt en Roy Hendriks bespraken als noeste arbeiders wat ze allemaal tijdens hun werkzaamheden meemaakten. Kuulvoer bracht hierna als winnaar van de Bleravond de slager van 2013 ten gehore, waarna het de beurt was Mieke Langen-Thijssen die samen met Nicole Derks liet zien dan het niet meevalt om zonder problemen een Marionettepop te bespelen. Nadat de dansgarde hun gardedans hadden laten zien was het de beurt Katja Denen die als prima Ballerina Catharina haar relatie met het publiek besprak. Debutanten Bas Eising en Anne Bongarts bespraken als groente en fruit samen met Fons Zeelen fris en fruitig wat ze als allemaal in de groentezaak meemaakten. Willie van Well nam  met zijn buut als Sjefke het publiek mee en had al snel de lachers op zijn hand. Luc Zeegers en Henriet vd Loo (die dit jaar voor de 22e keer op de planken stond) presenteerden de Sambeekse Oscaruitreiking met als klap op de vuurpijl de bekendmaking van de Knoeper van het jaar. 
Niemand minder dan Noud Jacobs werd dit jaar gehuldigd voor alles wat hij voor Sambeek betekent.

Na de pauze trapte Kuulvoer samen met Bart van Bree af met een knap stukje muziek, waar handen en voeten aan te pas moesten komen. De broers Koen en Stan Huijbers bespraken als twee regisseurs wat er allemaal bij het maken van een film komt kijken. Edwin Lichteveld bracht de stemming er nog meer in met zijn Duitse Medley, het publiek genoot zichtbaar. Hierna was het beurt aan Tonnie en Maria Jacobs, die als Hannes en Trui kwats en halve kwats over vele Knoepers en Knoeperinnen vertelden. Cor Verberkt bracht met zijn buut als Kroes, waarin hij zijn 40 jarig huwelijk besprak, de sfeer in de zaal naar een hoogtepunt. Nadat de dansgarde met hun gardedans voor de tweede maal ten tonele waren gekomen was het sluitsluk van de avond voor Daniel Derks en Nico van Bon (beiden 11 jaar pronkstuk) die samen met Eddy van Bon als 3 superhelden met een combinatie van spraak en zang deze fantastische avond van een passend slot voorzagen.