57e HEERSER VAN HET KNOEPERSRIEK 2016!!!

maandag 14 december 2015

Afgelopen zaterdag 12 december 2015 vond in het Knoepersriek het 57e Prinsen- en verlovingsbal plaats in de Elsenhof te Sambeek. Allereerst werd afscheid genomen van de heersers van 2015: Prins Ronny d’n Urste, Prinses Marion en Adjudant Cor. Vervolgens werden verschillende mensen bedankt die besloten hebben om geen actieve rol meer te spelen binnen de vereniging. Hans Jacobs en Dennis Graat werden bedankt voor hun jarenlange inzet bij de raad van 11. Bo, Pleun, Manon, Marloes, Lieke Voesten en Lieke v. Boxtel werden bedankt voor al hun jaren bij de dansgarde.


Vervolgens was het de buurt aan Ex Prins Ronny om toe te treden aan de SOEP. Hierna werd het uiteraard tijd om de heersers van het nieuwe seizoen bekend te gaan maken.


Het boerenpaar werd bekend gemaakt door middel van een gedicht. Hieruit kwam naar voren dat Leo en Bernie Verberkt het boerenpaar zijn voor aankomend seizoen. Zij zullen op carnavalsdinsdag in de onecht aan elkaar verbonden worden in het bijzijn van hun getuigen Willie van Well en Ellen van der staaten en hopelijk heel veel andere bezoekers uit het Knoepersriek.

 

Vervolgens werd op ludieke wijze de 57e prins van het Knoepersriek onthuld.

 

Zo kregen we namelijk - in een filmpje - te zien hoe onze nieuwe prins Facebook afstruint, opzoek naar alle verenigingen die voor hem interessant zijn.

 

Uiteindelijk werden hij bekend gemaakt: prins Eric (Derikx) d'n Urste!!!

 

Samen met zijn Prinses Ilse en Adjudant Hans Peters zullen zij ons dit jaar voor gaan tijdens alle Carnavalsactiviteiten.

Na de gebruikelijke proclamatie en lijfspreuk van de nieuwe prins ging het boerenpaar in ondertrouw en daarop werd getoast met een lekker glaasje brandewijn met bruine suiker.

 

Daarna werd door de kersverse Prins de winnaar van het prinsenraden bekend gemaakt. Kim Stevens gaat er met een gloednieuwe 10” tablet vandoor. Vervolgens nam DJ Dennie het weer over en maakt hij er – samen met alle aanwezige Knoepers en Knoeperinnekes – een super gezellige avond van die duurde tot in de late uurtjes.


Al met al een fantastisch feest en alle Knoepers zijn er weer klaar voor om er een fantastisch nieuw carnavalsseizoen van te maken!

ALAAF!