Prins Luc d’n Urste Jubileumprins van het Knoepersriek!

zaterdag 14 december 2013
Zaterdagavond 14 december was het prinsen- en verlovingsbal. Iedereen was razend benieuwd wie ons in dit Jubileumjaar als 55e Prins van alle Knoepers en Knoeperinnen voor zou mogen gaan.

In een sfeervolle feestzaal in de  Elsenhof werd om te beginnen afscheid genomen van Prins Nicky d’n Urste, Prinses Tamara en @djudant Eddy, welke ons afgelopen jaar fantastisch waren voorgegaan. Nadat de prins en adjudant uit hun functies waren ontheven, trad (inmiddels ex-)prins Nicky toe tot de SOEP.

Tijdens de pauze werd de muziek verzorgt door  DJ Dennie / een combinatie van de joekskapellen Gazzerop, JAM en Kuulvoer.  Hierna was het tijd om de nieuwe hoogwaardigheidsbekleders bekend te gaan maken.
De Raad van 11 is dit jaar compleet in nieuwe kleding gestoken. Zij presenteerden zich voor de eerste maal.

Voordat bekend gemaakt wie de nieuwe heersers van 2014 zouden worden, was er nog een verassing voor onze Vorst. Niets vermoedend werd hij voor alle jaren tomeloze inzet voor de vereniging onderscheiden voor MOET, BELEID EN TROUW, Ernest Denen; dik en dik verdiend!!!!

Daarna werd het boerenpaar middels een gedicht boven geroepen, te weten Jan en Ine (ja die van Café de Stip). Zij zullen op carnavalsdinsdag in de onecht verbonden worden in het bijzijn van hun getuigen  Paul en Marcia Botden.
 
Vervolgens was het tijd  voor de bekendmaking van onze nieuwe heerser. Het moment waarop iedereen met spanning zat te wachten.  2 Bestuursleden (Marco en Eddy) waren omgetoverd als twee razende journalisten die de bezoekende mensen interviewden voor de geheel nieuw ontworpen jubileumgids, en die met hun fototoestellen het hele jaar door in Sambeek foto’s genomen hadden die betrekking hadden op het nieuwe prinsenpaar.

Op het podium was een deur (van de nieuwe prins thuis) neergezet  waar foto’s ten tonelen gebracht werden. Dit bracht echter nog geen duidelijkheid en daarom zijn ze d.m.v. van het zingen van een speciaal geschreven lied voor en over de nieuwe heerser te weten gekomen wie er aan het einde van het lied door ons welbekende witte doek gesprongen kwam. Dit werd niemand minder dan LUC ZEEGERS, Hij is de nieuwe prins van de Knoepers in het jaar dat onze vereniging haar 55 jarig jubileum viert. Daarna werd de adjudant bekend gemaakt door de nieuwe prins die vanuit de DJ tafel een nummer de zaal in knalde en direct de sfeer naar een hoogtepunt bracht. Adjudant dit jaar is DAAN JACOBS.

Na de gebruikelijke proclamatie en lijfspreuk van de nieuwe prins ging het boerenpaar onder toezicht van burgemeester Herman in ondertrouw. De dansgarde, die ook volledig in het nieuw gestoken was, danste voor de eerste keer de nieuwe gardedans, terwijl er door de nieuwe heersers getoast werd met een lekker glaasje brandewijn.

DJ Dennie nam het weer over en zorgde voor een gezellige avond tot in de late uurtjes. De nieuwe prins Luc nam de geüniformeerden nog mee voor een lekker broodje bij de residentie: eetcafé “De Gouden Leeuw”. Al met al een fantastisch feest en de Knoepers zijn klaar voor een fantastisch Carnavalsseizoen!