58 HEERSER VAN HET KNOEPERSRIEK!!!

zondag 11 december 2016
Afgelopen zaterdag 10 december 2016 vond in het Knoepersriek het 58e Prinsen- en verlovingsbal plaats in de Elsenhof te Sambeek. Allereerst werd afscheid genomen van de heersers van 2016: Prins Eric d’n Urste, Prinses Ilse en Adjudant Hans. Er werden ook verschillende mensen bedankt die besloten hebben om geen actieve rol meer te spelen binnen de vereniging. Bas Eising werdt bedankt voor hun jarenlange inzet bij de raad van 11. Daphne Hermens werdt bedankt voor haar jaren bij de dansgarde. En Loesje Poels voor haar inzet als begleider van datzeflde clubje.

Vervolgens was het de buurt aan Ex Prins Eric om toe te treden aan de SOEP. Hierna werd het uiteraard tijd om de heersers van het nieuwe seizoen bekend te gaan maken.
Het boerenpaar werd bekend gemaakt door middel van een gedicht. Hieruit kwam naar voren dat Johan en Marjo Vloet het boerenpaar zijn voor aankomend seizoen. Zij zullen op carnavalsdinsdag in de onecht aan elkaar verbonden worden in het bijzijn van hun getuigen Mark Huijbers en Lia Laarakkers en hopelijk heel veel andere bezoekers uit het Knoepersriek.
Vervolgens werd op ludieke wijze de 58e prins van het Knoepersriek onthuld.Zo werden álle QR-codes met bijbehorende pokémons - die de afgelopen weken in Sambeek waren ontsnapt - even kort toegelicht. Te weten:

Ik laat graag mijn noten horen.: Onze nieuwe prins is natuurlijk een fervent plaatjesdraaier
Ik ben op zich best een beetje ijdel en doe altijd alles netjes.: Doe Altijd Alles Netjes
Naast tennis en voetbal heb ik best nog meer gedaan.: Naast tennis en voetbal heb ik best nog meer geDAAN!
Ik TASt graag in het duister.: Onze nieuwe heerser werkt als bij een zaak die tassen verhandeld.
Ik ben hard opweg om weer mee te doen met het Eurovisiesongfestival!: Een cryptisch omschrijving over een film met isabelle HUPPERT in de hoofdrol. De bijnaam van onze nieuwe heerser.


En uiteindelijk konde al die tips maar tot één iemand lijden, Prins Daan (Jacobs) d'n Urste!!!Samen met zijn Prinseske Francis en Adjudant Dennis van Well zullen zij ons dit jaar voor gaan tijdens alle Carnavalsactiviteiten.

Na de gebruikelijke proclamatie en lijfspreuk van de nieuwe prins ging het boerenpaar in ondertrouw en daarop werd getoast met een lekker glaasje brandewijn met bruine suiker.
Daarna werd ook winnaar van het prinsenraden bekend gemaakt. Koen van der Straaten gaat er met een gloednieuwe 10” tablet vandoor die volledig gesponsord is door Jan Berkvens ElectroWorld.  Vervolgens nam DJ Dennie het weer over en maakt hij er – samen met alle aanwezige Knoepers en Knoeperinnekes – een super gezellige avond van die duurde tot in de late uurtjes.
Al met al een fantastisch feest en alle Knoepers zijn er weer klaar voor om er een fantastisch nieuw carnavalsseizoen van te maken!

ALAAF!