Prins JACK d'n Twedde 60e KNoepersprins!

maandag 10 december 2018
Zaterdag 8 december 2018 jl. vond in het Knoepersriek het 60e Prinsen- en verlovingsbal plaats in de Elsenhof te Sambeek.
Voorafgaand werd in de Elsenhof dor de heersers van 2018m Prins Alwin, Prinses Marianne en adjudant Dennis afscheid genomen van alle geüniformeerden van dat jaar.

Er werden ook verschillende mensen bedankt die besloten hebben om geen actieve rol meer te spelen binnen de vereniging
Vanuit de Dansgarde besloten Amy, Brit, Fenne, Floor en Liselotte het dansgarde stokje over te dragen en zij werden dan ook op passende wijze bedankt voor hun inzet de afgelopen jaren.
Na nog een keer onder klanken van FIESTA MEXICANA een laatste polonaise gelopen te hebben werd het tijd te vertrekken naar de Elsenhof
 
Aldaar werd het afscheid voor alle geïnteresseerden nog eens dunnetjes over gedaan. Nadat van Adjudant en prinses afscheid was genomen was het de beurt aan ex/prins Alwin om, als soepbal toe te treden tot een heerlijke tomatensoep.

Hierna werd het uiteraard tijd om de heersers van het nieuwe seizoen bekend te gaan maken.

Het boerenpaar werd bekend gemaakt door middel van een gedicht. Hieruit kwam naar voren dat Paul en Marcia Botden het boerenpaar zijn voor aankomend seizoen. Zij zullen op carnavalsdinsdag in de onecht aan elkaar verbonden worden in het bijzijn van hun getuigen Monique Bouten en Wim Reijnen en hopelijk heel veel andere bezoekers uit het Knoepersriek.

Vervolgens werd op ludieke wijze de 60e prins van het Knoepersriek onthuld.

De afgelopen weken zijn werden er op Facebook verschillende filmpjes geplaatst van mogelijke nieuwe heersers. Zij gaven stuk voor stuk aan waarom juist zij de nieuwe prins van de Knoepers wilden worden.  Op deze avond kwamen ze nogmaals allemaal in beeld, Nu werd per persoon de reden vermeld waarom zij geen prins zouden worden. Uiteindelijk was er 1 persoon over welke aangaf daadwerkelijk Prins te willen zijn!  Onder luid applaus sprong niemand minder dan JACK HERMENS uit het doek met diverse puzzelstukjes Prins Jack d+n Twedde gaat de Knoepers voor in Carnavalsseizoen 2019!
Jack is de jongste Knoepersprins uit de geschiedenis van CV De Knoepers!
Zijn eerste taak was het bekend maken van zijn eigen adjudant, nadat de spanning was opgevoerd werd ook hij onder luid gejuich ontvangen,  adjudant van 2019: Martijn Peters!
Samen zullen zij de Sambeekse Knoepers voor gaan tijdens alle Carnavalsactiviteiten.

Na de gebruikelijke proclamatie en lijfspreuk van de nieuwe prins ging het boerenpaar in ondertrouw en daarop werd getoast met een lekker glaasje brandewijn met bruine suiker.

Daarna werd ook winnaar van het prinsenraden bekend gemaakt Sam Jacobs ging er met een gloednieuwe JBL Flip4 portable Bluetooth speaker vandoor die volledig gesponsord is door Jan Berkvens ElectroWorld. Daarna nam DJ Dennie het over en maakte hij er – samen met alle aanwezige Knoepers en Knoeperinnekes – een super gezellige avond van die duurde tot in de late uurtjes.

Al met al een fantastisch feest en alle Knoepers zijn er weer klaar voor om er een fantastisch nieuw carnavalsseizoen van te maken!

ALAAF!