59 HEERSER VAN HET KNOEPERSRIEK!!!

zaterdag 09 december 2017
zondag 10 december 2017
Afgelopen zaterdag 9 december 2017 vond in het Knoepersriek het 59e Prinsen- en verlovingsbal plaats in de Elsenhof te Sambeek. Allereerst werd afscheid genomen van de heersers van 2017: Prins Daan d’n Urste, Prinses Francis en Adjudant Dennis.
Er werden ook verschillende mensen bedankt die besloten hebben om geen actieve rol meer te spelen binnen de vereniging. Marcel Hermens werd hartelijk bedankt voor zijn inzet bij de raad van 11 de afgelopen jaren.
En ook Roy Verblakt heeft te kennen gegeven dat hij stopt als penningmeester van onze vereniging. Roy heeft in zijn periode als penningmeester een goed georganiseerde financiële administratie opgezet. Mede dankzijn Roy is er de afgelopen jaren veel gedigitaliseerd binnen de vereniging en dit heeft ons op legio vlakken veel werk uit hand genomen. Wij zijn Roy dan ook ontzettend dankbaar voor zijn enthousiaste inzet, en we zullen nog lang profijt hebben van zijn daden als zijnde penningmeester van De Knoepers.
Ook zijn wij verheugd om mede te delen dat Jan Kuijpers vanaf aankomend carnavalsseizoen de taak van penningmeester op ad interim basis uitgevoerd. Wij wensen Jan enorm veel plezier in zijn nieuwe uitdaging!
Ook Eddy van Bon heeft te kennen gegeven dat hij stopt als bestuurslid van onze verenging. Eddy is al ruim 17 jaar fanatiek betrokken bij onze vereniging en heeft zijn sporen dan ook ruim achtergelaten. De laatste jaren als zeer gewaardeerd bestuurslid, Eddy was materiaalman en zorgde er altijd perfect voor dat de materialen tiptop in orde waren. Zijn loopbaan bij de vereniging is hij gestart als fanatiek lid bij de raad van 11, en toen was hij al een van de gangmakers.....dat is gelukkig nooit veranderd. Jaren stond hij vroeg op om op carnavalszondag de beddenrace te organiseren. En ook tijdens de bleraóvenden was Eddy een van de opjagers van vele liedjes, hij is met zijn solide stem dan ook op vele carnavalsliedjes uit ons archief te horen. Zo is hij ook op vele archiefbeelden te zien van de Sambeekse pronkzittingen, waarin hij de lachers altijd op zijn hand had. Eddy was altijd zeer geliefd/bekend bij de omliggende zusterverenigingen en dient als een gezicht van de vereniging. Het bestuur heeft dan ook besloten om Eddy te benoemen tot senator - lid van verdiensten - van CV de Knoepers. Eddy bedankt!


Vervolgens was het de beurt aan Ex Prins Daan om toe te treden tot de SOEP. Hierna werd het uiteraard tijd om de heersers van het nieuwe seizoen bekend te gaan maken.

Het boerenpaar werd bekend gemaakt door middel van een gedicht. Hieruit kwam naar voren dat Cor en Very Verberkt het boerenpaar zijn voor aankomend seizoen. Zij zullen op carnavalsdinsdag in de onecht aan elkaar verbonden worden in het bijzijn van hun getuigen Ronny Baumler en Jose Bongarts en hopelijk heel veel andere bezoekers uit het Knoepersriek.

Vervolgens werd op ludieke wijze de 59e prins van het Knoepersriek onthuld.

De afgelopen weken zijn er op Facebook verschillende foto's geplaatst door onze huidige prins. Met daarin de duidelijke mededelingen om rustig te blijven... Keep Calm. En deze avond werd duidelijk waarom we zo rustig moesten blijven. Want onder de luide klanken van Pennywise - Bro Hyme zochten twee zeer gewaardeerde senatoren van onze verenigingen (Willy en Ernest) de weg naar het podium. Zij betraden als twee heuse keepers in vol ornaat het podium. Zei waren gevraagd om daar als keeper het een en ander over de prins te vertellen. Zo vuurde zij de ene naar de andere tip de zaal in, ieder tip weer in de vorm van een liedje. Keep on Running was dan ook de eerstvolgende tip. Maar voordat onze keepers verder gingen met het bekend maken van de prins, werd dit jaar eerst de nieuwe adjudant bekend gemaakt. Het bleek dat onze nieuwe adjudant het boek "de tweeling' gelezen had, en dat betekent dat er maar één de nieuwe adjudant kan worden........Ajudant Dennis Loeffen!

De heren gingen daarna snel verder en werd het volgende lied afgespeeld: Red red wine - UB40. Dat zorgde ervoor dat we nu 3 tips hebben: Keepen, rennen en rode wijn. Ook dat was nog niet genoeg en het duo voegde Hendrik Havekamp - Normaal toe aan de lijst met tips. En om het allemaal nog duidelijker te maken werd er een pareltje uit de Duitse muziekscéne in geknald Du bist alles - van Peter Maffay. Toen eenmaal bleek dat onze nieuwe prins helemaal niks met keepen had, maar met kiepen viel alles op zijn plek.

Onze nieuwe prins:
Heeft verstand van kiepen in rennen;
Heeft rode haren;
Heeft bij de Treffers gevoetbald;
Werkt in Duitsland;

Uiteindelijk konden al die tips maar tot één iemand lijden, Prins Alwin (Janssen) d'n Urste!!!


Samen met zijn Prinses Marian en Adjudant Dennis Loeffen zullen zij ons dit jaar voor gaan tijdens alle Carnavalsactiviteiten.

Na de gebruikelijke proclamatie en lijfspreuk van de nieuwe prins ging het boerenpaar in ondertrouw en daarop werd getoast met een lekker glaasje brandewijn met bruine suiker.

Daarna werd ook winnaar van het prinsenraden bekend gemaakt Luc Janssen  gaat er met een gloednieuwe JBL headphone vandoor die volledig gesponsord is door Jan Berkvens ElectroWorld. Daarna nam DJ Dennie het weer over en maakt hij er – samen met alle aanwezige Knoepers en Knoeperinnekes – een super gezellige avond van die duurde tot in de late uurtjes.

Al met al een fantastisch feest en alle Knoepers zijn er weer klaar voor om er een fantastisch nieuw carnavalsseizoen van te maken!

ALAAF!