DB ON VROUWKES winnaar Bléravond 2018. MAT VOESTEN Moet Beleid en Trouw

zaterdag 06 januari 2018

Zaterdagavond 6 januari 2018 vond voor de 32e keer de Blèr-aovend plaats. De Blèrcommissie had wederom alles uit de kast gehaald om er een geweldig feest van te maken.
De avond werd afgetrapt door de winnaars van vorig jaar, DB on Tour, die hun schlager van 2017 “Onze Prins” ten gehore brachten. Hierna barstte de strijd los en was het aan de 11 groepen om hun nummer ten tonele te brengen. De vakjury had de zware taak om drie finalisten te kiezen uit onderstaande deelnemers.

 • JAM
 • Van alles wá
 • D’n Anhang
 • Onbestuurbaar
 • Dansgarde
 • Ouwe Mukken 
 • Kuulvoer
 • DB on Vrouwkes
 • Raad van 11
 • Minimie en consorten
 • Moi NX

In de pauze werd de man/vrouw bekend gemaakt die de titel Moet Beleid en Trouw in ontvangst mocht nemen. Na een mooi gesproken woord door Sonja Stevens, kon dit niemand minder zijn dan Mat Voesten. Dit voor zijn jarenlange inzet voor de Sambeekse Carnavalsvereniging. Zo is hij al 20e jaar Raadslid van CV De Knoepers, hij is altijd trouw aanwezig bij alle activiteiten en alle uittredens naar zusterverenigingen. Hij is een van de drijvende krachten van de raad 11. Zo heeft hij al die jaren meegeholpen met de bollenactie, het rondbrengen van de Carnavalsgidsen, de verkoop van lootjes - voor het prins raden - en het rondbrengen van Flyers voor de kaartverkoop van de pronkzitting. En ook als de Elsenhof aangekleed moet worden, of er moet iets opgebouwd worden voor een activiteit dan weten wij zeker dat we op de medewerking van Mat kunnen rekenen. Tijdens de Carnavalsmis verzorgt Mat de collecte en als onze prinsen wagen gestald moet worden voor de zomer help Mat ui-ter-raard weer mee. Daarbij doet Math dit jaar voor de 20e keer mee aan de pronkzitting, in het verleden zowel in sketches en in de buutton tegenwoordig als Presentator op de planken. Mat zet zich al al die jaren belangeloos in voor de vereniging en is de vereniging dan ook echt trouw. Mat je hebt deze titel DIK en DIK verdiend! Proficiat!

Na de pauze werd het tijd om de finalisten bekend te maken! Ouwe Mukken, DB on Vrouwkes en Van Alles Wá streden om de felbegeerde Frans Wijers Bokaal.
 
De  spannende strijd werd uiteindelijk gewonnen door DB on Vrouwkes met hun nummer ‘De wondere wereld van DB on Vrouwkes’!!! 'Van Alles Wá' werd 2e en 'de Ouwe Mukken' gingen er met de 3e prijs van door.
Ook Moi NX konden uiteindelijk nog juichen want zij wonnen de publieksprijs. 
DB on Vrouwkes kreeg uit handen van Prins Alwin d’n Urste de Frans Wijers Bokaal uitgereikt. 
Zij mogen hun schlager tijdens de 3 Pronkzittingsavonden ten gehore brengen. 

Onder leiding van DJ Chiel was het nog lang gezellig in de Elsenhof en zijn uiteraard álle schlagers nog vaak voorbij gekomen.