Blèraovend en Moet beleid en trouw

zondag 05 januari 2020
Op zaterdag 4 januari vond de 34e Blèraovend plaats. Dit keer met een geheel nieuwe opzet. Maar liefst elf groepen streden om de felbegeerde Frans Wijers bokaal. De diverse spetterende optredens werden afgewisseld met muziek van joekskapellen en DJ’s.
Een belangrijk onderdeel van de Blèraovond is ieder jaar weer de uitreiking van de titel Moet Beleid en trouw. Uit handen van Sonja Stevens was Bart van Bree degene die zeer en zeer verdiend deze onderscheiding mocht ontvangen. Bart is iemand die veel doet voor heel veel carnavalsactiviteiten bij de Knoepers. Zo is hij lid van de commissie Blèraovend. Is hij achter de schermen bij de jeugdpronkzitting actief als toneelmeester. Bart is muzikaal leider en een van de kartrekkers bij Kuulvoer. Daarnaast staat hij dit jaar voor de veertiende keer op de planken bij de pronkzitting. Ook heeft hij jarenlang meegedaan aan de bedenrace en heeft hij altijd vernieuwende en creatieve ideeën. En wist je dat hij degene was die als eerste persoon, en alleen, een live buut deed met de jeugdpronkzitting? Iemand die zoveel doet en betekent voor het Knoeperscarnaval heeft meer dan dik de gouden plak van de vrijheerlijkheid verdient voor Moet beleid en trouw.
Na een avond genieten van de diverse Sambeekse zangtalenten kwamen de winnaars uit de bus. De publieksprijs werd in de wacht gesleept door MOI NX. Kuulvoer had een mooie derde prijs. Onbestuurbaar ging met de tweede prijs naar huis en de Raad van elf was dit jaar degene die de meeste punten ontving van de jury. Het was nog tot in de late uurtjes gezellig in de Elsenhof.