ONbestuurbaar winnaar Bléravond 2019. BERNIE JANSSEN Moet Beleid en Trouw

zondag 06 januari 2019

Zaterdagavond 5 januari 2019 vond voor de 33e keer de Blèr-aovend plaats. Deze jubileumeditie had de blercommissie alles uit de kast gehaald om er een fantastische avond van te maken. Zo zijn álle winnaars die ooit de bleravond gewonnen hebben in een prachtige compilatie voorbij gekomen deze avond.
De avond werd afgetrapt door de winnaars van vorig jaar, DB on Vrouwkes, die hun schlager van 2018 “‘De wondere wereld van DB on Vrouwkes!!!” ten gehore brachten. Hierna barstte de strijd los en was het aan de 10 groepen om hun nummer ten tonele te brengen. De vakjury had de zware taak om drie finalisten te kiezen uit onderstaande deelnemers.

  • JAM
  • D’n Anhang
  • OnBESTUURbaar
  • Kuulvoer
  • Raad van 11
  • Minimie en consorten
  • Moi NX
  • Nej bloed
  • Dames 1
  • De Pronkstukken

In de pauze werd de man/vrouw bekend gemaakt die de titel Moet Beleid en Trouw in ontvangst mocht nemen. Na een mooi gesproken woord door Sonja Stevens, kon dit niemand minder zijn dan Bernie Janssen. Dit voor zijn jarenlange inzet voor de Sambeekse Carnavalsvereniging. Zo is hij al jaren lid van de raad van 11, hij is altijd trouw aanwezig bij alle activiteiten en alle uittredens naar zusterverenigingen. Hij is een van de drijvende krachten van de raad 11. Zo heeft hij al die jaren meegeholpen met de bollenactie, het rondbrengen van de Carnavalsgidsen en de verkoop van lootjes voor het prins raden. En ook als de Elsenhof aangekleed moet worden, of er moet iets opgebouwd worden voor een activiteit dan weten wij zeker dat we op de medewerking van Bernie kunnen rekenen. In 2009 is hij adjudant geweest van prins Leo d'n 1e. Nu is hij nog altijd fanatiek lid van de blercommissie, maar ook met de jeugdpronkzitting helpt bernie ieder jaar mee om alles achter de schermen soepeltjes te laten verlopen. Bernie zet zich al die jaren belangeloos in voor de vereniging en is de vereniging dan ook echt trouw. Bernie, ont-zet-tend gefeliciteerd met deze uitreiking van MBT, je hebt hem dubbel en dwars verdiend!

Na de pauze werd het tijd om de finalisten bekend te maken! Raad van 11, Dames 1 en onBESTUURbaar streden om de felbegeerde Frans Wijers Bokaal.
 
De  spannende strijd werd uiteindelijk gewonnen door onBESTUURbaar met hun nummer ‘Vliegmasjien" 'De raad van 11' werd 2e en 'Dames 1' ging er met de 3e prijs van door.
Maar ook 'Dames 1' konden uiteindelijk nog juichen want zij wonnen de publieksprijs. 
onBESTUURbaar kreeg uit handen van Prins Jack d’n 2e de Frans Wijers Bokaal uitgereikt. 
Zij mogen hun schlager tijdens de 3 Pronkzittingsavonden ten gehore brengen. 

Onder leiding van DJ Chiel was het nog lang gezellig in de Elsenhof en zijn uiteraard álle schlagers nog vaak voorbij gekomen.