Miniatuur Optochtje

zondag 03 januari 2021
Miniatuur Optochtje: doe je mee?

Toch nog een beetje carnaval, dat zou leuk zijn voor jong en oud. Daarom is er in het Land van Cuijk #optochtje 2021. Met dit idee van enkele samenwerkende Carnavalsverenigingen maken we samen een kleine versie van een Optocht. Met Playmobil, hout, Lego, papier maché, K’nex en andere materialen maken we samen een vrolijke optocht die dwars door onze TV studio gaat rijden.
Dat zetten we op film en zo kan iedereen zondag 14 februari vanaf 14.00 uur via Omroep Land van Cuijk thuis meegenieten van #optochtje 2021.
Vorig jaar al in Tilburg! Nu in het Land van Cuijk
Vorig jaar kon de optocht in Tilburg vanwege de storm niet doorgaan dus maakte CV Tis Veur Mekoar al voor de grap een filmpje van een mini-opstoetje. Dit jaar gaan zij, net als wij,  voor ‘echte’ carnavalswagens. 
Wij hebben contact gehad met de organisatie in Tilburg en mogen van ontdekstation013 ons eigen #optochtje laten rijden door het Land van Cuijk. 
Wij maken voorbeelden
We doen een oproep aan alle Bouwgroepen, Blaaskappelen, Carnavalsverenigingen,  inwoners en Land van Cuijkse basisscholen om een wagen(tje) te maken. Wij kunnen jullie hierbij helpen. We gaan filmpjes maken met instructies om een simpele wagen te bouwen van bijvoorbeeld Lego, melkpakken of andere materialen. Een leuke, creatieve opdracht, die straks ook nog echt in het #optochtje te zien is! Deze filmpjes delen we via het youtube kanaal van de klotstèkers. 
Helemaal super als je met Playmobil figuren werkt (maatvoering), want die gebruiken we ook voor het publiek!
Opgeven voor 16 januari a.s.
We zijn nu samen met de initiatiefnemers aan het inventariseren wie er willen meedoen.  Heb je interesse, stuur dan voor 16 januari a.s. een mailtje aan optochtje@gmail.com  of vul het aanmeldformulier in op https://forms.gle/868xPAJd7KAEfPJh6   Na aanmelding krijg je meer informatie over waar, wanneer en hoe je jullie inzending kunt aanleveren en hoe het #optochtje van de gemeente Land van Cuijk  er uit gaat zien. Meld je ook aan via facebook: https://fb.me/e/3csB55FRv 
De organistatie is opgestart door de Klotstèkers uit Wilbertoord, Dun Uutlaot uit Sint Anthonis en De Bellebloazers uit Rijkevoort. Maar alle carnavalsverenigingen uit de nieuwe gemeente Land van Cuijk zijn welkom om deel te nemen!
Heb je vragen? Neem dan contact op met de Werkgroep, via optochtje@gmail.com   
Ons doel: Toch unnen Optocht in 2021!