Krijt je wijk

zondag 03 januari 2021
Beste Carnavalsvrienden,
 
Veel verenigingen en stichtingen zijn bezig om te bekijken hoe ze alternatieven voor Thuiscarnaval kunnen organiseren om veilig carnaval te kunnen vieren dit jaar.
 
Ook wij bij de Klotstèkers in Wilbertoord hebben dat gedaan. En behalve de online varianten zoals Bingo en uitzendingen via YouTube, hebben wij ook een actieve thuisvariant bedacht.
 
En wij hebben die actie zo opgezet dat iedereen in Nederland mee kan doen. Gratis en zonder veel moeite kunnen andere verenigingen met ons meedoen!
 
Krijtjewijk is een leuke activiteit die kinderen (en oudere kunstenaars) op hun eigen stoep of inrit uit kunnen voeren. Volledig in de “blijf thuis” modus die de regering van ons verwacht.
 
Bij Krijtjewijk maak je met stoepkrijt een zo mooi mogelijke tekening in aanloop tot de carnaval. Je kunt als vereniging dan zelf nog een wedstrijdelement toevoegen als je dat wil.
Het doel van de actie is echter het opfleuren van wijken, dorpen en steden! We hopen dat de tekeningen vanaf 1 februari op de stoepen en inritten gaan verschijnen.
 
De #krijtjewijk actie wordt ondersteund met Instagram, Twitter en Facebook accounts. Maar er is ook een heuse www.krijtjewijk.nl website.
 
Daar kun je met jouw wijk, dorp of stad een eigen pagina aan laten maken.
Op deze pagina wordt dan een mailadres van jullie vereniging gezet. Zodat jeugd in jullie wijk, dorp of stad direct zijn of haar foto naar jullie kan mailen. Dit kan fijn zijn als je een wedstrijdelement toevoegd. Het kan ook leuk zijn om op deze manier foto’s te verzamelen om op eigen social media te plaatsen door middel van tags of het gebruik van een eigen hashtag naast #krijtjewijk.
 
Iedereen mag ook op zijn eigen manier zijn eigen publiciteit aan de actie geven. Verwijs dan a.u.b. naar onze site en hashtags.
 
Kijk op www.krijtjewijk.nl/wilbertoord voor een voorbeeld van een wijkpagina.